Офіс Омбудсмана перевірить, чи вчаться діти у СІЗО

Дата: 05 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Регіональні представники офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини отримали доручення перевірити всі СІЗО, щоб подивитися, як там реалізовано право дітей на отримання освіти.

Як повідомляє прес-служба Омбудсмана, про це розповіла представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та ґендерної рівності Аксана Філіпішина в ефірі телеканалу “Рада”.

За її словами, під час візиту до Київського СІЗО виявилось, що на законодавчому рівні абсолютно неунормоване питання здобуття освіти дітьми, які підозрюються у скоєнні злочину і перебувають у СІЗО.

Філіпішина розповіла, що після минулорічної пожежі приміщення навчального корпусу Київського слідчого ізолятора (№13) перебувало у напівзруйнованому стані. Діти майже рік були позбавлені права на здобуття освіти.

За її словами, завдяки своєчасному реагуванню Уповноваженого, спільними зусиллям благодійних організацій, що сприяли у проведенні ремонту приміщень, а також вжитих керівництвом Київського СІЗО заходів право дітей на освіту вдалося поновити.  

“Ми зверталися до прокуратури Києва, Міністерства юстиції України, Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації з проханням провести ретельну перевірку виявлених порушень та вжити відповідних заходів. Зрештою з початком цього навчального року діти почали навчатися”, – зазначила представник Омбудсмана.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter