Офіс генпрокурора почав розслідування участі чилійця в конфлікті на Донбасі

Дата: 10 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження щодо участі громадянина Республіки Чилі в конфлікті на Донбасі на боці проросійських бойовиків.

Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідчих, громадянин Чилі почав воювати на боці бойовиків у 2018 році. Водночас підпорядковувався він так званому “полку Всевеликого войска Донского”, збройному формуванню, що складається з донських козаків. В Офісі генпрокурора нагадали, що, відповідно до ст. 47 Додаткового протоколу І 1977 року до Женевських конвенцій про захист жертв війни, іноземець є найманцем, а його дії – порушенням Міжнародної конвенції про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчанням найманців, ухваленої Генасамблеєю ООН 4 грудня 1989 року.

Щодо громадянина Чилі до ЄРДР внесли відомості за фактами участі найманця в збройному конфлікті, умисних дій, вчинених для зміни меж території або державного кордону України, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, а також участі в складі не передбачених законом збройних формувань, у нападі на підприємства, установи, організації чи на громадян, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.

Нагадаємо, що чеський суд засудив громадянина Чехії Павла Кафку за участь у збройному конфлікті на території України до трьох років умовно. За даними слідства, 27-річний громадянин Чехії у 2015 і 2016 роках служив у лавах армії так званої “ДНР”. За даними звинувачення, Кафка пройшов спеціальну підготовку в танковому підрозділі, а пізніше служив як стрілець і водій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter