Офіційний сайт України для іноземців Ukraine.ua атакували хакери

Дата: 26 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Офіційний сайт України Ukraine.ua зазнав кібернападу в ніч проти 26 січня: ресурс був недоступний протягом кількох годин.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ. 

Джерело: ukraine.ua

За інформацією МЗС, станом на 13.00 доступ до сайту відновили, проте робота з протидії наслідкам кібернападу триває.

“Фахівці МЗС України вживають усіх необхідних заходів для відновлення повноцінної стабільної роботи сайту. Найближчим часом все ще можливі тимчасові проблеми з доступом до ресурсу”, – йдеться в повідомленні міністерства.

Нагадаємо, що сайт Ukraine.ua запустили в січні 2021 року. Він орієнтований передусім на закордонну аудиторію, має версії англійською, німецькою, французькою, іспанською, китайською, арабською мовами, а також на івриті. 

Раніше, у ніч на 14 січня 2022 року, хакерської атаки зазнали кілька урядових сайтів України, зокрема Міністерства освіти та науки, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Міністерства в справах ветеранів, Міністерства енергетики та порталу “Дія”. 

Згодом, у ніч на 22 січня, у мережі з’явилась інформація про продаж нібито викрадених внаслідок атаки з порталу “Дія” персональних даних понад двох мільйонів українців. Водночас розробники “Дії” та правоохоронці можливість витоку заперечили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter