Одного з фігурантів справи “Хізб ут-Тахрір” тримають у СІЗО без опалення та гарячої води

Дата: 07 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Російські силовики тримають фігуранта справи “Хізб ут-Тахрір” Теймура Абдуллаєва в нелюдських умовах у СІЗО міста Таганрога.

Про це повідомляє “Кримська солідарність” із посиланням на адвоката Айдера Азаматова.

⚡️ «ТЕЙМУР АБДУЛЛАЕВ СОДЕРЖИТСЯ В ОДНОЙ КАМЕРЕ С ВИЧ ИНФИЦИРОВАННЫМ ЗАКЛЮЧЁННЫМ», – адвокат Айдер АзаматовВчера, 6…

Опубліковано Крымская солидарность Четвер, 6 лютого 2020 р.

Чоловік провів уже місяць у СІЗО, яке, за словами його захисника, кардинально відрізняється від інших.

“Він спить у куртці, опалення практично не працює, гарячої води немає”, – розповів Азаматов. 

Разом із сусідом Абдуллаєва утримують у камері, яка розташована на північному боці, де сонце світить зрідка, а тому в приміщенні сирість, цвіль та повна антисанітарія. За словами адвоката, чоловіка помістили до цієї камери, щоб зламати психологічно та фізично. Найближчим часом його мають етапувати, проте досі не відомо куди.

“Але хлопці тримаються, не занепадають духом і передають усім слова привітання та подяки. Стан здоров’я (Абдуллаєва. – Ред.) задовільний, незважаючи на нелюдські умови, в яких він утримується”, – додав адвокат.

Нагадаємо, що нещодавно російський “Меморіал” визнав 11 кримчан політв’язнями в справі “Хізб ут-Тахрір”. Більшість обвинувачених – учасники громадського руху “Кримська солідарність”. Це об’єднання надає допомогу кримським політв’язням і їхнім сім’ям. Воно щодня повідомляє про порушення з боку російських силовиків прав людини в Криму і виступає з критикою влади.

Як відомо, після анексії Криму у 2014 році російські силовики активно тиснуть на мусульман півострова, зокрема приписуючи їм співпрацю з організацією “Хізб ут-Тахрір”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter