Одеський Марш рівності відбудеться 30 серпня

Дата: 21 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Із 21 до 30 серпня включно в Одесі відбудеться фестиваль квір-культури “Одеса-прайд-2020”.

Про це повідомили на сайті Гей-альянсу України.

Організатори повідомили, що всі заходи правозахисного фестивалю проходитимуть у відкритому форматі, адаптованому до умов карантину. Так, 25 серпня в міському саду відбудеться одинична акція “Твоє ставлення має значення”, в межах якої всі охочі зможуть висловити своє ставлення  щодо питання створення антидискримінаційних законодавчих ініціатив, які дозволять забезпечити рівні права і можливості незалежно від ґендерної ідентичності або сексуальної орієнтації.

Наступного дня, 26 серпня, біля театру опери та балету активісти проведуть акцію “Історії з відкритими обличчями”, учасники та учасниці якої розкажуть, чому важливо проводити прайд-ходу. Цього року в межах фестивалю планують також провести танцювальний перфоманс поруч з пам’ятником Дюку. Закінчиться фестиваль маршем, який пройде у форматі ланцюга-підтримки. Водночас організатори закликали відмовитися від використання будь-якої символіки, яка не стосується прапора України або ЛГБТ-спільноти. 

Нагадаємо, що у вересні в Запоріжжі вперше відбудеться ЛГБТ-прайд. Декілька років до цього у місті проводили “Веселковий флешмоб” до Міжнародного дня протидії гомофобії та трансфобії, однак, наприклад, у 2018 році під час акції в учасників чоловік кинув петарду. За рік до цього на учасників акції також напали. Тоді постраждали п’ятеро людей.

Раніше ZMINA докладно розповідала, коли і чому розпочали проводити прайди, чим український Марш рівності відрізняється від карнавалу в Сан-Паулу, а також чому ходу за права людини не слід називати “гей-парадом”.

Фотографія обкладинки: Думская

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter