ОДА: Усі виїзди з Чернігова заміновано

Дата: 01 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Усі виїзди з Чернігова заміновано. 

Про це повідомив голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус.

Ліквідований танк у Чернігові. Фото: Оперативне командування “Північ”

Чаус зазначив, що так місто готується до оборони.

“Заміновані” – це значить, що там міни й можна на них підірватись. Чернігів готовий до оборони. Не наражайте себе та своїх близьких на небезпеку. Лишайтеся вдома або в об’єктах укриття”, – закликав містян голова ОДА.

Чаус також звернувся до керівників підприємств, установ та організацій Чернігова. За його даними, нині розпочали надходити дзвінки деяким з них від російських загарбників під виглядом представників ЗСУ щодо надання допомоги, наприклад навести понтон, дати координати, допомогти технікою.

“НІКОМУ НІХ*Я!” – закликав Чаус. 

Окрім цього, міський голова Чернігова Владислав Атрошенко оголосив нагороду за знищення російських загарбників і їхньої техніки: 

  • за спалений БТР – 150 тисяч гривень;
  • за спалений БМП – 200 тисяч гривень;
  • за спалений танк – 250 тисяч гривень;
  • полонені або вбиті окупанти – 300 доларів США за кожного.

Раніше, 28 лютого, внаслідок обстрілу ворожа ракета влучила в багатоквартирний будинок у центрі міста. Снаряд влучив у фундамент, загорілися дві квартири на першому та другому поверсі. 

Нагадаємо, що 1 березня російські окупанти поцілили в центр Харкова. За попередньою інформацією, внаслідок цього постраждало шестеро осіб, з них одна дитина. Кількість загиблих уточнюється.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Фотографія обкладинки: che-news.info

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter