Нижня палата парламенту Чехії визнала Голодомор геноцидом українського народу

Дата: 06 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Палата депутатів – нижня палата парламенту Чехії визнала Голодомор в Україні 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Про це 6 квітня повідомив посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс у твіттері.

Пам’ятник жертвам Голодомору, встановлений у Києві. Джерело: synod.ugcc.ua

“Палата депутатів чеського парламенту щойно одноголосно визнала Голодомор в Україні в 1932–1933 рр. актом геноциду українського народу”, – написав він.

Голодомор – геноцид української нації, скоєний керівництвом Радянського Союзу на чолі з Йосифом Сталіним за допомогою штучно створеного масового голоду для знищення українців.

Текст постанови. Джерело: твіттер Євгена Перебийноса

Напередодні Палата депутатів парламенту Чехії ухвалила постанову, в якій засудила воєнні злочини, скоєні Росією в Україні.

Нагадаємо, що Верховна Рада 2006 року ухвалила Закон “Про Голодомор 1932–1933 років в Україні”, а через 10 років парламент затвердив звернення до держав світу про визнання Голодомору геноцидом. Соціологічні дослідження свідчать, що більшість українців вважають саме так.

Центр прав людини ZMINA спільно з Музеєм Голодомору випустив серію публікацій з історіями свідків геноциду, які музей збирав у межах масштабної експедиції Україною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter