Новий обмін полоненими: додому повернулися ще понад 100 захисників України

Дата: 03 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

3 листопада Україна повернула із російського полону ще 107 військових. Шість із них – офіцери, інші – рядові та сержанти.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Фото: Андрій Єрмак

Повернулися військові з ЗСУ та ТрО, Державної спеціальної служби транспорту, працівники флоту, а також поліцейські, прикордонники та нацгвардійці, серед яких троє “азовців”. 74 бійці захищали “Азовсталь”, а деякі також добровольцями літали вертольотом у Маріуполь, аби воювати за місто.

Єрмак додав, що Україна повернула додому багатьох поранених у боях.

“Зокрема, нам вдалося обміняти тяжкопоранених та лежачих з Маріуполя, із “Азовсталі”, хлопців з осколковими пораненнями рук та ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла. Є люди з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частину обличчя, з інфікованими ранами. Також є поранений боєць внаслідок вибуху в Оленівській колонії”, – додав голова Офісу президента.

Нагадаємо, що 26 жовтня у межах чергового обміну полоненими вдалося визволили одного офіцера та девʼятьох рядових і сержантів. Також Росія передала тіло американського добровольця, ветерана армії США Джошуа Алана Джонса, який воював за Україну і загинув у бою з російськими окупантами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter