Норвезьке місто вирішило приймати лише українських біженців: уряд вважає це дискримінацією

Дата: 16 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Міська влада норвезького міста Драммен вирішила приймати біженців лише з України. Центральна влада країни засудила таке рішення як дискримінаційне.

Про це пише видання Barronʼs.

Фото: Depositphotos

Міська рада Драммена, пʼятого за величиною міста в країні, проголосувала за це ввечері 13 лютого. Більшість у міськраді становлять консерватори, антиімміграційні популісти, християнські демократи й невелика партія, що представляє пенсіонерів.

Рішення місцевих депутатів суперечить попередженням лівоцентристського уряду Норвегії. Премʼєр-міністр Йонас Гар Сторе заявив, що така ухвала не є законною.

“Фундаментальна цінність полягає в тому, щоб до людей, які втікають, ставилися однаково”, – наголосив він.

Лідерка опозиційної Консервативної партії Ерна Солберг, також переконана, що жоден муніципалітет не може вирішити приймати біженців лише з певної країни.

Один з членів Центристської партії навіть подав заяву в поліцію проти міської ради Драммена, звинувативши її в “інституційному расизмі”.

Нагадаємо, що влада Норвегії відмовила в наданні притулку російському бойовику Андрію Медвєдєву, що брав участь у вторгненні в Україну в складі так званої ПВК “Вагнер”.

Попри те, що Норвегія відмовила в притулку Медвєдєву, він може лишитися в країні, бо “ризикує бути покараним за дезертирство і бути вбитим людьми з “Вагнера”. Захист росіянина оскаржуватиме рішення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter