Норвегія скасувала більшість Covid-обмежень і скоротила ізоляцію інфікованих до чотирьох днів

Дата: 02 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Уряд Норвегії оголосив про скасування більшості обмежень, запроваджених для стримування епідемії коронавірусу.

Про це заявив прем’єр-міністр Йонас Гар Стере, повідомляє The Local.

Фото: kuku.travel

За його словами, високий рівень вакцинації в Норвегії та нетяжкий перебіг хвороби у варіанті “Омікрон” дозволили країні пом’якшити обмеження.

Зокрема, від 23.00 1 лютого ресторанам знову дозволено подавати алкоголь після 11-ї вечора, робота з дому більше не є обов’язковою, а обмеження в 10 відвідувачів у приватних будинках знято. Заходи на відкритому повітрі та в приміщенні не мають обмежень щодо місткості. Кінотеатри, театри, церкви та будь-які інші місця, де використовуються стаціонарні сидіння для гостей, тепер можуть використовувати всю свою місткість, а вимоги щодо відстані для людей, що сидять, скасовано.

Термін самоізоляції після позитивного тесту на COVID-19 скорочено до чотирьох днів.

Решта обмежень може бути знята вже 17 лютого, якщо ситуація з вірусом розвиватиметься “належним чином”.

Йонас Гар Стере додав, що обмеження можуть бути запроваджені в майбутньому, і сказав, що, як і раніше, рекомендується дотримуватися соціальної дистанції.

Із 26 січня норвезький уряд скасував свої правила карантину для всіх прибулих через COVID-19. Мандрівники, які прибувають до Норвегії, більше не будуть зобов’язані проходити карантин, незалежно від їхнього статусу вакцинації або наявності в них дійсного сертифіката COVID-19.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter