Німецький суд дозволив називати лідера ультраправої партії фашистом

Дата: 30 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

У Німеччині суд дозволив називати лідера ультраправої партії “Альтернатива для Німеччини” (AfD) в Тюрингії Бйорна Гекке фашистом.

Про це повідомляє “Європейська правда”. 

Таке рішення суд ухвалив, розглядаючи позов від організаторів акції “Протест проти расистської AfD, особливо проти фашиста Гекке”, яку вони хотіли провести в місті Айзенах. Місцева влада була проти такої ідеї, адже вважала, що назва акції загрожує особистим правам Гекке та громадській безпеці. 

Активісти вимагали дозволити їм називати політика фашистом, посилаючись на свободу висловлення поглядів. Як доказ своєї правоти під час розгляду справи вони продемонстрували цитати Гекке. У підсумку суд вирішив, що організаторам демонстрації можна називати чоловіка фашистом, адже їхнє оцінне судження “виникло не на рівному місці, а засноване на перевірених фактах”.

Як відомо, на початку серпня Господарський суд Києва задовольнив позов ультраправої організації “С14” проти Громадського телебачення через публікацію, в якій її характеризують як “неонацистську”. Позов “на захист честі, гідності та ділової репутації” проти журналістів видання ультраправі подали ще наприкінці минулого року

Тоді Центр прав людини ZMINA докладно пояснював, чому молодиків, причетних до погромів ромських таборів, нападів на активістів та зривів правозахисних акцій, можна називати неонацистами

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter