Німецький суд захистив батька-жиголо від аліментів

Дата: 02 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Жінка, яка завагітніла після сексу з платним партнером у німецькому готелі, програла позов із метою дізнатися його справжнє ім’я.

Готель у місті Галле, у якому вони провели три ночі в 2010 році, не зобов’язаний розголошувати їй імені чоловіка. Таке рішення виголосив суд у Мюнхені, повідомляє ВВС Україна.

Згідно з висновком суддів, право чоловіка на захист приватного життя важливіше за спроби жінки домогтися від нього сплати аліментів.

Ілюстраційне зображення

Вона знала його за іменем “Міхаель”, але в той час у тому готелі проживали троє інших чоловіків на ім’я Міхаель.

Кожен із чотирьох чоловіків з цим іменем має право “контролювати їхні приватні дані і захищати їхні власні шлюби і родини”, йдеться в рішенні суду.

Справу слухали в мюнхенському суді, бо в цьому місті в землі Баварія міститься штаб-квартира мережі готелів, із якою позивалася жінка. Галле – місто на сході Німеччини.

Жінка, особу якої не називають, сказала, що завагітніла після зносин із “Міхаелем” у номері на другому поверсі готелю. Тепер вона має семирічного сина на ім’я Жоель.

Суд постановив, що у зв’язку з непоінформованістю жінки про чоловіка, якого вона називає батьком свого сина, є ризик довільного розголошення персональних даних.

“Крім того, немає певності, що назване ім’я – справжнє ім’я чоловіка, про якого мова”, – сказано в постанові суду.

Німецькі закони про захист приватного життя – одні із найсуворіших у Європі. Частково це історична спадщина, бо в часи нацизму, а після війни – комуністичного режиму Східної Німеччини – громадяни були об’єктом масового нагляду із серйозними порушеннями прав людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter