Німці висловили своє ставлення до заборони паранджі

Дата: 26 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Більшість громадян Німеччини вважають, що потрібно заборонити носіння паранджі – одягу який повністю закриває обличчя – у громадських місцях.

Про це свідчать дані соціологічного опитування ARD-Deutschland Trend, повідомляє Deutsche Welle.

Так, результати дослідження засвідчили, що 81% респондентів вважають, що носіння мусульманками паранджі або нікаба варто заборонити щонайменше у деяких громадських місцях.

Водночас 51% опитаних вважають, що подібний одяг слід повністю заборонити, 30% респондентів вважають, що заборона має бути частковою, наприклад, в паранджі, нікабі варто заборонити з’являтися у державних установах або у школах. Лише 15% німців принципово виступили проти заборони такого виду одягу.

Видання нагадує, що 19 серпня цю тему обговорювали в Берліні на зустрічі глави МВС ФРН Томаса де Мезьера та земельних міністрів внутрішніх справ, що належать до партійного блоку ХДС/ХСС.

За результатами зустрічі було оприлюднено декларацію, в якій консервативні політики закликали ввести заборону паранджі в “дитячих садах, школах та вищих навчальних закладах, в судах, в паспортних столах і Рагсах, а також під час перевірки документів та автомобільних інспекцій, на демонстраціях і під час дорожнього руху”.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що носіння жінками одягу, що повністю закриває обличчя, може стати перешкодою для інтеграції в німецьке суспільство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter