Нідерланди нададуть безкоштовну юрдопомогу рідним жертв трагедії МН-17

Дата: 08 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Влада Нідерландів надасть безкоштовну юридичну допомогу родичам загиблих у катастрофі “Боїнга” Малайзійських авіаліній.

Про це повідомила “Європейська правда” з посиланням на видання De Telegraaf.

Міністр юстиції Нідерландів Ферден Грапперхаус у листі, адресованому парламенту, зазначив, що йдеться про допомогу в складанні позовів про компенсацію шкоди і підтримку їх у суді.

Родичі загиблих у трагедії, за інформацією видання, вже частково отримали виплати від Малайзійських авіаліній і страхових компаній, а тому тепер ідеться про компенсацію безпосередньо з боку винуватців катастрофи, яких повинен встановити суд. Час початку процесу, який відбудеться в Нідерландах, поки не оголосили, адже досі триває розслідування катастрофи.

Наприкінці грудня минулого року Кабінет Міністрів України ухвалив проект меморандуму про взаєморозуміння між урядами Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів про фінансову підтримку судового переслідування винних в аварії “Боїнга” рейсу MH-17.

Раніше Верховна Рада ратифікувала Угоду про міжнародне правове співробітництво у справі щодо збиття літака рейсу МН-17 на Донбасі в липні 2014 року. Документ визначив порядок притягнення до відповідальності на території України осіб, визнаних винними у збитті авіалайнера судом у Нідерландах. Тепер проводити судовий процес можна в нідерландському суді, а виконувати обвинувальні вироки на території України. Таку процедуру застосовуватимуть, якщо засуджених не видадуть Нідерландам.

Нагадаємо, 24 травня Міжнародна спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського “Боїнга” оголосила, що той збили зенітно-ракетним комплексом “Бук” з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ. 

У Європейській комісії закликали Російську Федерацію до повної співпраці задля встановлення винних у збитті “Боїнга” Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом у 2014 році.

Пізніше уряди Нідерландів і Австралії поклали на Росію відповідальність за збиття малайзійського “Боїнга”.

Згодом їх підтримали в нідерландському парламенті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter