Нічний обстріл росіянами Миколаєва: пошкоджені будівлі та постраждалі серед цивільних

Дата: 28 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілів російськими військовими у ніч на 28 жовтня Миколаєва у місті пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, а серед людей є постраждалі.

Про це повідомили у Миколаївській ОВА. 

Фото: пресофіцер обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук

Нині відомо про руйнацію будівлі Держпраці, багатоквартирної новобудови та приміщення хлібопекарні.

Правоохоронці кажуть, що повну інформацію про пошкодження та постраждалих уточнюють, однак зараз про загиблих не повідомляють. Водночас голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва уточнює, що внаслідок нічної атаки є постраждалі, однак їх кількості не називає.

Станом на ранок 28 жовтня, в миколаївських лікарнях знаходились 420 людей, які постраждали від атак окупантів на регіон. 

Попередньо, росіяни випустили по місту шість ракет С-300. Українські військові наголошують, що ворог не полишає тактику вогневого і психологічного тиску на мирне населення тилових територій. 

Фото: пресофіцер обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук

За фактом нічного обстрілу поліція вже відкрила кримінальне провадження за статтею щодо порушення законів і звичаїв війни. 

Фото: пресофіцер обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук

На Миколаївщині росіяни найчастіше нищать житлові будинки. Згідно з даними тамтешньої ОВА, від початку вторгнення пошкодили частково або повністю 12,7 тисячі цивільних об’єктів, з яких понад 8 тисяч – житлові будинки. Також поцілили окупанти у майже чотири сотні закладів освіти, у 183 заклади культури та понад 80 медзакладів. 

Нагадаємо, що у Святогірську на Донеччині під завалами 5-поверхівки, зруйнованої ще наприкінці вересня, рятувальники знайшли тіло жінки. Припускають, що ще одне може бути серед руїн приватного будинку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter