Нічна атака Росії на Україну: дрони та ракети летіли на Київ, Кривий Ріг, Львів, є постраждалі

Дата: 19 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч на 19 травня російські військові вчергове завдали удару по території України, внаслідок чого постраждали щонайменше двоє цивільних. 

ZMINA розповідає, що відомо. 

Наслідки атаки на Дніпропетровщині. Фото: Сергій Лисак

Загалом росіяни випустили понад два десятки дронів та шість ракет. У командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили, що сили ППО знищили 16 ударних безпілотників і три крилаті ракети “Калібр”. 

Під ворожим вогнем опинився Київ. Для міста це стало вже десятою російською атакою від початку травня, втім цього разу про постраждалих та руйнування не повідомили. 

Двоє постраждалих – 64-річна жінка та 45-річний чоловік – отримали поранення внаслідок обстрілу Кривого Рогу.

За даними місцевих посадовців, російські військові завдали ударів по приватному промисловому підприємству та чотириповерховому адміністративному будинку. Голова військової адміністрації Дніпропетровської області Сергій Лисак каже, що суттєві руйнування є у цехах підприємства. 

Львівщину російські військові атакували під ранок безпілотниками. За словами мера Львова Андрія Садового, постраждалих внаслідок атаки немає. 

Гатили росіяни й по Миколаївщині: вночі обстрілів зазнало агропідприємство одного із населених пунктів Степівської громади. Внаслідок чого пошкоджено техніку та будівлю підприємства, але постраждалих серед цивільних немає. 

Нагадаємо, що рівно за рік повномасштабного вторгнення в Україну російські військові випустили по українцях майже 5 тисяч ракет. Окрім цього, українці пережили вже понад 3,5 тисячі авіаційних ударів та ще понад тисячу ударів безпілотниками. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter