Незабаром у “Дії” можна буде дистанційно укласти шлюб – Мінцифри

Дата: 06 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У застосунку “Дія” невдовзі з’явиться послуга онлайн-шлюбу, завдяки якій люди матимуть змогу одружуватися через відеозв’язок.

Про це в ефірі телемарафону розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: Depositphotos

Міністр назвав цю послугу унікальною для всього світу. За його словами, послуга буде безпечною та й одружити когось без його чи її відома буде неможливо, оскільки відбуватиметься кілька етапів верифікації. 

“Можна буде просто одружитися в “Дії” за допомогою відео. Це буде дуже технологічно”, – розповів Федоров.

За його словами, завдяки онлайн-шлюбу військові зможуть одружуватися дистанційно. 

Федоров також висловив надію на те, що Верховна Рада невдовзі проголосує в першому читанні за запуск послуги розмитнення в “Дії”.

Нагадаємо, що з лютого 2023 року заяву про реєстрацію шлюбу можна було подавати онлайн через “Дію”. 

Для того щоб подати заяву, слід авторизуватися на порталі “Дія” та перейти до розділу “Сімʼя”. Там потрібно вибрати послугу “Заява про шлюб” та заповнити її, обравши місце та час реєстрації. Після цього треба сплатити адміністративний збір та підписати заяву електронним підписом. 

Інший партнер також має авторизуватись у своєму кабінеті на порталі, перейшовши на заяву за посиланням з пошти, та підписати її електронним підписом.

Згодом обраний ДРАЦС надішле відповідь та деталі щодо церемонії на пошту. 

Коли послуга зʼявилася в “Дії”, одностатева пара хлопців – Віталій Царюк та Вікторподала заявку на шлюб у застосунку “Дія”. Система не прийняла заявку: “Дія” відмовила. Очікувано”, – написав Віталій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter