Російський журналіст Олександр Невзоров продемонстрував у ефірі українські паспорти

Дата: 23 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Російський публіцист і блогер Олександр Невзоров продемонстрував два українські закордонні паспорти, ймовірно, натякаючи, що вони належать йому та його дружині.

Документи журналіст показав 22 червня в ефірі свого ютуб-каналу “Невзоровские среды”.

Джерело: скриншот з відео

Паспорти він не відкривав, тому невідомо, кому насправді вони належать.

До цього в інтерв’ю виданню The Insider Невзоров розповів, що рішення про надання йому громадянства було нібито спільним з українською владою. Він наголосив на кількості своїх підписників у соцмережах і додав, що зацікавленість української влади в ньому “була зрозумілою”.

“Це було спільне рішення, воно виникло ще до серії грандіозних воєнних перемог України, коли ще все було дуже невизначено, коли незрозуміло було, хто кого і наскільки ніж близько до кадика. Навіщо їм це було треба, я досі не розумію, я б боровся з путінізмом і без українського паспорта”, – сказав блогер.

Блогер не відповів на запитання, яка сторона виступила з ініціативою щодо надання громадянства. Він сказав, що не бачить необхідності це обговорювати.

“Навіщо робити це публічно, якщо сам Зеленський проводив цей указ як закритий”, – уточнив він.

Невзоров похвалив радника голови Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, не назвавши його ролі в отриманні паспорта.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що Володимир Зеленський надав українське громадянство Невзорову та його дружині Лідії.

Попри те що на сайті глави держави відповідного указу не було, цю інформацію Укрінформу підтвердили в Державній міграційній службі.

Пост-подяку щодо набуття українського громадянства 3 червня оприлюднив сам Невзоров у власному телеграм-каналі.

6 червня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що українського громадянства у російського блогера ще немає. Щоб отримати його, він має пройти процедуру відповідно до законодавства України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter