Невідомі побили гея – ветерана АТО

Дата: 30 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

У суботу, 28 вересня, п’ятеро невідомих молодиків побили ветерана АТО Василя Давиденка, який нещодавно зробив камінґ-аут. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив його побратим та відкритий гей Віктор Пилипенко

В цю суботу п'ятеро ради-калів – гомофобів підстерегли нашого побратима, ветерана Василь Давиденко під його домом і…

Gepostet von Viktor Pylypenko am Sonntag, 29. September 2019

41-річний Василь Давиденко став другим в історії української армії військовим, який відкрито заявив про свою орієнтацію. У серпні цього року в інтерв’ю українській службі DW чоловік розповів про свій шлях та проблеми, з якими стикаються ЛГБТ-військові у Збройних силах України.

Після цього, як повідомив Пилипенко, на роботі йому влаштували тихий бойкот через його сексуальну орієнтацію. Чоловік припускає, що хтось із колег міг розкрити нападникам його місце проживання. 

“Василь розповідає, що все сталося дуже швидко, сказали: “Думал, мы не узнаем, где ты живешь, п..ар?” Били в пах, у голову, потім ногами. Василь встиг згрупуватися, це його врятувало. Б’ючи в корпус, вони порвали його спеціальний пояс-корсет для хребта, скаліченого під час війни. Потім вони дуже швидко втікли”, – описав деталі нападу Пилипенко. 

У дописі активіст не уточнив, де саме стався напад, але журналісти Громадського у своєму повідомленні стверджують, що інцидент трапився в Києві. 

Наразі потерпілий відмовився коментувати напад журналісту “Зміни”.  

Як відомо, у серпні група невідомих молодиків напала на гея – ветерана АТО Віктора Пилипенка під час заходів із вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців, учасників Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, які проходили на Михайлівській площі столиці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter