Нелегальні прибутки від примусової праці у світі зросли до 236 мільярдів доларів на рік – ООН

Дата: 19 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Нелегальні прибутки від примусової праці в усьому світі зросли до 236 мільярдів доларів на рік. Три чверті цих прибутків припадає на сексуальну експлуатацію.

Про це пише видання AP з посиланням на дані Міжнародної організації праці (International Labour Organization).

Фото: Depositphotos

У МОП розповіли, що нові оцінки примусової праці показали зростання на 37%, як порівняти з останніми даними, оприлюдненими 2014 року.

“Ці незаконні прибутки є заробітною платою, яка за правом належить працівникам, але натомість залишається в руках їхніх експлуататорів у результаті їхньої примусової практики”, – йдеться у звіті.

В організації заявили, що річний глобальний прибуток від примусової праці зріс до 236 мільярдів доларів.

“Це непристойний рівень річного прибутку від примусової праці в сучасному світі”, – наголосили в МОП.

Згідно з результатами дослідження, у 2021 році приблизно 27,6 мільйона людей виконували примусову працю. Дещо більш ніж чверть потерпілих зазнали сексуальної експлуатації. На неї припадає майже 173 мільярди доларів прибутку, тобто майже три чверті світового обсягу, що свідчить про високі прибутки, які приносить продаж сексуальних послуг.

А три роки тому близько 6,3 мільйона людей щодня стикалися з примусовою комерційною сексуальною експлуатацією. Майже чотири з пʼяти цих потерпілих були дівчатами або жінками.

Нагадаємо, що на державному кордоні затримали 41-річного громадянина Угорщини, який переправляв до країн ЄС 27-річну українку. Він познайомився з нею в соцмережах, а на співпрацю дівчина погодилася через велику заборгованість перед банком та наявність малолітньої дитини.

Чоловік мав довезти потерпілу автомобілем до аеропорту, звідки вони б вилетіли до Королівства Камбоджа, де на дівчину чекала сексуальна експлуатація.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter