Не мовчати про репресії закликає кримчан заступник голови Меджлісу

Дата: 29 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял закликав кримськотатарських громадських активістів і всіх, хто постраждав від політичних репресій у Криму, домагатися максимальної публічності всіх фактів порушень прав людини.

Про це він заявив у коментарі Крим.Реалії.

“У перший день, коли Ільмі Умерова (заступника голови Меджлісу – КР) доставили до психіатричного закладу, ми одразу все фотографували, розповіли, які там умови, і через тиждень ми можемо до нього спокійно зайти, передати передачку. Вони бояться цієї уваги, тому що ми розкриваємо в цілому обстановку в цьому закладі. Тобто, від нас вимагається наполегливість, що ми їх не залишимо в спокої”, – зазначив він.

27 серпня Наріман Джелял у ході зустрічі з учасниками об’єднання “Кримська солідарність” також рекомендував їм інформувати громадськість про всі порушення закону і прав людини в Криму.

“Давайте про це кричати, тому що зараз ми хочемо залучати до цього не просто міжнародну громадськість, а саме медичні організації правозахисні. Щоб вони могли втручатися. Ми добиваємося того, що якщо з України не можуть сюди, то нехай через Москву прилітають сюди дипломати, експерти, в тому числі медичні, які будуть приходити й говорити, що в таких умовах утримувати людей не можна, що це тортури фактично. Ви повинні розуміти, що ми кричимо в одне вухо, а Російська Федерація – в інше. Тому будь-яка інформація, яка у вас є, повинна доноситися, в тому числі через свої сторінки в соціальних мережах”, – заявив Наріман Джелял.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це “відновленням історичної справедливості”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter