Навальний розповів, що російські тюремники не лікують його та не дають спати

Дата: 26 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого відправили до колонії на три з половиною роки, скаржиться на болі в спині та те, що йому не допомагають лікарі у в’язниці. 

Про це він повідомив в інстаграмі. 

Фото: РИА Новости

До появи повідомлення Навального в соцмережі його адвокати розповідали про погіршення стану здоров’я підзахисного, зокрема сильні болі в спині та нозі. Захисники також стверджували, що через визнання Навального схильним до втечі адміністрація колонії не дає йому нормально спати, будячи що три години. 

Як розповів сам Навальний, через біль він не може ні зігнутися, ні розігнутися.

“Ті, хто стежив за моїми судами, могли звернути увагу, що я ніколи не сиджу в “акваріумі” і годинами ходжу. Тому що я міг або стояти, або лежати. Мабуть, нерв защемило від постійного сидіння в автозаках і “пеналах” у скорченому вигляді. Я про це мовчав. Неприємно, звичайно, але не смертельно – вилікують. А не лікують”, – розповів політик на сторінці в інстаграмі. 

Він наголосив, що скарги на погане самопочуття в нього приймають, однак після цього нічого не роблять:

“Тиждень тому дивилася мене тюремна лікарка і стала давати дві таблетки ібупрофену, але діагнозу я так і не знаю”.

Навальний зазначив, що ускладнення зі спини пішло в праву ногу і цілі її ділянки втратили чутливість, а тому якщо обпиратися на неї, то можна впасти.

Нагадаємо, що на початку поточного року Навальний, який провів чотири місяці на лікуванні в Німеччині після отруєння “Новачком”, прилетів назад до Росії. Опозиціонера затримали одразу після прильоту та відвезли до відділку поліції, де й провели над ним перший суд. Відпустити опозиціонера на волю вимагали правозахисники й, зокрема, влади США, Канади, ЄС та України.

Після ув’язнення Навального міжнародна правозахисна організація Amnesty International спочатку визнала його в’язнем сумління, однак згодом скасувала своє рішення. Причиною цього були висловлювання Навального, які він робив на початку 2000-х як член російського націонал-демократичного руху “Народ”. У декількох рекламних роликах росіянин розповідав про націоналізм, супроводжуючи свої слова кадрами з ультраправими погромами ринків та фотографіями мігрантів.

Нещодавно керівник мережі регіональних штабів Навального відмовився виправити мапу на сторінці “Свободу Навальному”, де тимчасово окупований Крим позначено як частину Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter