Навальний припинив голодування

Дата: 23 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Російський опозиціонер Олексій Навальний припинив голодування. 

Про це він повідомив на сторінці в інстаграмі. 

Фото: РИА Новости

Голодування, яке Навальний розпочав 31 березня, мало допомогти цивільним лікарям потрапити до політика. Незадовго до початку протесту росіянин заявляв про погіршення стану здоров’я, сильні болі в спині та нозі. 

Наразі, за словами опозиціонера, вдалося домогтися, що його вже двічі обстежив консиліум цивільних лікарів, а також що тепер йому віддають результати й висновки проведених медичних досліджень.

“Лікарі, яким я повністю довіряю, вчора оприлюднили заяву про те, що ми з вами домоглися досить, щоб я зняв голодування. Ну і, скажу відверто, їхні слова про те, що аналізи показують: “через мінімальний час лікувати не буде кого”, здаються мені такими, що заслуговують на увагу”, – написав він. 

Водночас Навальний повідомив, що не знімає вимоги допустити до себе необхідного лікаря: 

“…У мене зникає чутливість ділянок рук і ніг, і я хочу зрозуміти, що це і як це лікувати, але з урахуванням прогресу і всіх обставин починаю вихід з голодування. За правилами це займе ті самі 24 дні, і, кажуть, це навіть важче. Отже, побажайте успіху”. 

Нагадаємо, що на початку цього року Навальний, який провів чотири місяці на лікуванні в Німеччині після отруєння “Новачком”, прилетів назад до Росії. Опозиціонера затримали одразу після прильоту та відвезли до відділку поліції, де й провели над ним перший суд. Відпустити опозиціонера на волю вимагали правозахисники й, зокрема, влади США, Канади, ЄС та України.

Після ув’язнення  міжнародна правозахисна організація Amnesty International спочатку визнала Навального в’язнем сумління, однак згодом скасувала своє рішення. Причиною цього були висловлювання політика, які він робив на початку 2000-х як член російського націонал-демократичного руху “Народ”. У декількох рекламних роликах росіянин розповідав про націоналізм, супроводжуючи свої слова кадрами з ультраправими погромами ринків та фотографіями мігрантів.

Фотографія обкладинки: Радіо Свобода 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter