Науковиця порівняла гомосексуальність із синдромом Дауна та закликала СБУ переслідувати українців без дітей

Дата: 13 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Під час круглого столу в парламентському комітеті з питань охорони здоров’я кандидатка психологічних наук, завідувачка кафедри психології Київського інституту бізнесу та технологій Людмила Гридковець порівняла гомосексуальність із синдромом Дауна та назвала її причиною порушення під час вагітності.

Слова “християнської психологині”, як сама себе називає Гридковець, наводить видання Update.

Людмила Гридковець 

На думку спікерки круглого столу на тему “Науково-медичні підходи до проблеми ґендерної рівності”, ЛГБТ-люди поділяються на три категорії: ті, які намагаються втриматись у межах стабільності у формі співжиття з партнером; ті, які визнають у себе наявність деформації та практикують целібат, і ті, що вважають свою поведінкою нормальною та практикують залучення підлітків у сексуальні стосунки. Посилаючись на невідоме британське дослідження, Гридковець стверджує, що більшість гомосексуальних людей належить саме до третьої категорії.

Щодо причин гомосексуальності, то жінка стверджує, що основною причиною є родові травми. Водночас вона говорить, що ЛГБТ-люди можуть “вилікуватись”.

“Якщо дитина переживає потяг до своєї статі і немає зовнішньої стимуляції в позитивності гомосексуальних зв’язків, то у 90% це проходить природно, проходить потяг до своєї статі”, – говорить Гридковець.

Окрім цього, на засіданні комітету вона висунула конспірологічну теорію про те, що у світі існують якість таємні політичні ЛГБТ-структури, які базуються на засадах неомарксизму та належать до деструктивних культів.

До боротьби з гомосексуальністю науковиця пропонує долучити СБУ:

“Заборонити пропаганду гомосексуальних стосунків: ми захищаємо наших дітей. В умовах демографічної кризи ми повинні думати про те, що наше суспільство має відновлюватись, і взагалі будь-яка технологія і будь-який підхід, який передбачає знищення репродуктивності нації, має розглядатися СБУ як зрада України”.

Тим часом, за словами психологині, тренерки благодійної організації “Точка опори” Марини Діденко, порівнювати гомосексуальність із синдромом Дауна не коректно, “адже ще в 70-х роках минулого століття весь цивілізований світ визнав гомосексуальність варіантом норми сексуальної орієнтації людини і викреслив її з переліку хвороб”.

“До того ж кожна хвороба має свою клінічну картину, симптоми, специфічний перебіг. Нічого подібного ми не можемо сказати про гомосексуальність, крім факту, що людина закохується і відчуває емоційний романтичний і сексуальний потяг до осіб своє статі. Пані Людмила завжди читає лише гомофобні дослідження, хотілося б, щоб вона, як справжній науковець, була незаангажована і досліджувала питання з різних боків, а не лише з боку християнської етики. Яка теж, до речі, дуже по-різному трактується у різних культурах і країнах”, – говорить експертка в коментарі Центру інформації про права людини.

У свою чергу ЛГБТ-активіст Тангарр Форгарт, який був присутній на круглому столі, зауважує, що Гридковець фактично закликала до переслідувань силовиками всіх, хто свідомо не хоче чи з медичних причин не може стати біологічним батьком дитини.

За його словами, висловлювання Гридковець містять мову ворожнечі та порушують Конституцію України.

“Мені дуже шкода, що у нас не поширена практика позбавлення наукових ступенів і відкликання ліцензій на викладання. Тому що ці люди не заслужили права ні на те, ні на інше. Своєю безграмотністю і середньовічним мракобіссям вони ганьблять науку і Україну, вони безпосередньо порушують Конституцію, протягуючи релігію в державну політику, вони закликають до переслідувань з боку СБУ тих людей, хто не виконує якийсь “репродуктивний борг”, вони наполягають на саботажі вже укладених міжнародних договорів, якщо там є слово “ґендер”, використовують сфабриковані дані як “докази” до своїх замшілих поглядів”, – наголошує Тангарр Форгарт у коментарі Центру інформації про права людини.

За його словами, на згаданому круглому столі майже всі запрошені спікери транслювали гомофобні та трансфобні думки, а ведучі не давали можливості присутнім навіть поставити запитання спікерам.

“Вони бояться дати слово тим, хто стоїть на боці справжньої науки: для виступу на цьому маріонетковому круглому столі були відібрані лише “просувателі” замовного гомофобного і трансфобного маразму. Хоча подавалися в спікери багато дійсно мислячих людей. Також, незважаючи на сам формат круглого столу, що передбачав обмін думками, була поставлена умова, що виступати можуть лише люди з вченими ступенями”, – додає активіст.

Як відомо, Гридковець не перша, хто хоче долучити до боротьби з ґендером та гомосексуальністю силові структури. Нещодавно депутати в Сумах попросили РНБО захистити українців від ЛГБТ. Зокрема, у своєму зверненні до вищої влади країни чиновники згадали введення до Кодексу законів про працю термінів “ґендерна ідентичність” та “сексуальна орієнтація”, що, як вони вважають, дискримінує релігійних людей, а також “наполегливі спроби ратифікації Стамбульської конвенції” – документа, який спрямований на запобігання домашньому насильству та насильству проти жінок і дівчат. Виправдати нератифікацію конвенції сумські депутати намагаються тим, що навели список країн, які досі не зробили цього, та аргументом, що “США… часто підписували, але не визнавали міжнародні угоди”.

Українські депутати в регіонах часто звертаються до президента та влади України з різними проханнями, востаннє, наприклад, вони пропонували замінити ґендерну експертизу підручників патріотичною. Таким чином вони намагалися підтримати деканку педуніверситету Ганну Турчинову, яка вважає, що ЛГБТ-люди “потребують нової крові та плоті” українських дітей.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter