Наступного року бюджетна підтримка ветеранів зросте більше ніж удвічі

Дата: 29 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У державному бюджеті на 2024 рік урядовці заклали до понад 14 мільярдів гривень на ветеранську політику. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Sky News

Сума збільшилась удвічі з 7,5 мільярда гривень. Урядовці називають таке збільшення “істотним переосмисленням підходів до ветеранської політики”. 

За ці кошти, між іншим, мають запровадити інститут помічника ветерана, на що передбачили майже 4 мільярди гривень. Ще 2,6 мільярда направлять для надання реабілітаційних і психологічних послуг ветеранам та членам їхніх сімей. 

Щонайменше 750 мільйонів передбачили на зубопротезування. Проблеми із зубами є розповсюдженими серед військових, бо через стрес вони їх “стирають”. 

Близько 6 мільярдів гривень підуть на забезпечення житлом ветеранів, а у першу чергу тих, хто має інвалідність. Ці гроші мають розділити між понад двома тисячами людей, тож на кожного, як підрахували урядовці, розмір допомоги сягне більш ніж 2,5 мільйона гривень. 

На фінансову підтримку ветеранів через Український ветеранський фонд передбачили 248 мільйонів гривень, а ще 516 мільйонів – для створення та функціонування Національного військового меморіального кладовища. 

Нагадаємо, що більшість із кожної тисячі гривень у бюджеті 2024 року піде на оборону, ветеранів, соцвиплати, медицину та освіту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter