Наступним президентом Польщі може стати відкритий гей

Дата: 29 Травня 2018
A+ A- Підписатися

За даними соцопитувань у Польщі, відкритий гей та мер міста Слупська Роберт Бедроня посідає третє місце за популярністю серед політиків країни, а тому має шанси взяти участь у наступних виборах президента.

Про це повідомило BBC.

Роберт Бедроня

Роберт Бедроня – відомий політик у Польщі. У 2011 році він став першим в історії країни відкритим геєм у Сеймі, а вже 2014 року його обрали мером.

“Я мрійник. Я народився в дуже консервативному, традиційному районі Польщі. Я гей і до того ж атеїст, тому все давалося мені нелегко. Коли я був депутатом, мене били на вулиці чотири або п’ять разів. Зараз мені всі посміхаються і вітаються зі мною. Тоді вони, напевно, сказали б: “Ти гомик” – або плюнули в мене. Зараз вони кажуть: “Доброго ранку, пане мер”, і це свідчить про те, що відбулися зміни”, – згадує чоловік.

Бедроня живе 15 років разом зі своїм партнером

Критики Бедроні говорять, що Польща поки не готова обрати відкритого гея на пост президента.

“Ми живемо в дуже консервативній країні. Люди не готові бачити таку людину на посаді президента або прем’єр-міністра”, – говорить Рената Кім, журналістка польської версії журналу Newsweek

Проте підтримку політику вже встиг виказати екс-президент країни Олександр Кваснєвський, який закликав його брати участь у президентських виборах у 2020 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter