“Наступ уже почався”: у Кремінній на Луганщині йдуть вуличні бої, влада просить людей не зволікати з від’їздом

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Влада на Луганщині каже, що в регіоні не залишилося жодного безпечного місця, а тому просить людей не зволікати з від’їздом. 

З таким закликом виступив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Наслідки російського обстрілу на Луганщині. Фото: фейсбук-сторінка Сергія Гайдая

Вночі 17 квітня російські військові змогли пробитися до Кремінної, проте закріпитися там їм не вдалося. Нині в місті тривають вуличні бої. Росіяни поцілили в сім житлових будинків та у фізкультурний центр “Олімп”, де спалахнула пожежа площею 2400 квадратних метрів.

“Рятувальники працюють посилено, адже поряд з центром знаходиться ліс”, – розповів Гайдай. 

У Рубіжному з-під завалів трьох будинків евакуювали сімох місцевих, а двох з них доправили до лікарні в Сєвєродонецьку. У Золотому внаслідок російських обстрілів загинули двоє цивільних, а ще четверо отримали поранення.  

Також два будинки спалахнули в Комишувасі, а в Лисичанську ворог поцілив в управління патрульної поліції. Внаслідок цього шестеро поліцейських опинились у шпиталі.

“Можемо констатувати, що наступ уже почався… В області не залишилося жодного безпечного місця – евакуюйтеся, ми ще можемо вас урятувати”, – закликав мешканців регіону Гайдай. 

Фото: фейсбук-сторінка Сергія Гайдая

На 18 квітня на Луганщині оголосили про евакуацію в: 

  • Сєверодонецьку: місце збору на проспекті Хіміків, 28;

  • Лисичанську: місця збору ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вулиця Сосюри, 324, ДСНС;

  • Попасній: місце збору вулиця Щербакова, 1-А;

  • Гірському: місце збору вулиця Гагаріна, 13-А;

  • Нижньому: місце збору вулиця Паркова, 13;

  • Рубіжному: місце збору вулиця Чехова, 11.

Учора на Луганщині евакуацію проводили попри те, що в регіоні не змогли погодити відкриття жодного гуманітарного коридору. Гайдай каже, що евакуацію населення проводитимуть “у будь-якому разі”.

“Уже дуже важко виїхати з Рубіжного, Попасної, Гірського. Якщо раніше частина мешканців Луганщини почувалася більш-менш спокійно в деяких районах Лисичанська та Сєвєродонецька, то зараз ситуація загострилася. Російські снаряди “накривають” повсюди. Не тягніть до останнього, коли не залишиться жодного безпечного виїзду з області. 18 квітня автобуси чекають на вас. Збирайте речі та приходьте”, – вчергове закликав очільник Луганської ОВА.

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська завершують створення наступального угруповання на Сході України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter