Нардепи зібрали необхідну кількість підписів для оголошення недовіри Денісовій

Дата: 31 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Народні депутати зібрали необхідну кількість підписів для оголошення недовіри Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій.  

Про це повідомила речниця “Слуги народу” Юлія Палійчук.

Фото: УНІАН

“Депутати зібрали підписи про висловлення недовіри Уповноваженій з прав людини Людмилі Денісовій”, – повідомила речниця.

Раніше нардеп від фракції “Голос” Ярослав Железняк у телеграмі заявив, що питання про звільнення Денісової зʼявиться в порядку денному сьогоднішнього засідання парламенту.

Водночас понад 30 правозахисних організацій закликають Верховну Раду припинити політизацію і спроби знищення незалежності інституту Омбудсмана та створити умови для проведення незалежного конкурсу на цю посаду з дотриманням усіх міжнародних стандартів. 

Нагадаємо, що Уповноважена Людмила Денісова 30 травня заявила, що після наради Володимира Зеленського  ухвалили рішення про її звільнення та наразі збирають підписи в Комітеті ВР з прав людини для оголошення їй недовіри.

Після оприлюднення Денісовою інформації про її ймовірне звільнення медіа з посиланнями на джерела опублікували можливий список кандидатів на посаду Омбудсмана.

Серед них депутат Микола Тищенко, депутатка Мар’яна Безугла, яка була поміж авторів законопроєкту, що мав дозволити командирам убивати підлеглих правопорушників під час війни, депутат Олександр Качура та радниця – уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників України Олена Вербицька.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter