Нардеп Паламарчук звільнив другого помічника, який “засвітився” у справі Гандзюк

Дата: 21 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Прізвище Валерія Одинцова, який згадувався у зв’язку зі справою про вбивство Катерини Гандзюк, зникло з переліку помічників народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука на його офіційній сторінці на сайті Верховної Ради.

Як розказала журналістка Центру інформації про права людини Мар’яна П’єцух, це сталося після виходу на сайті “Української правди” її статті під назвою “Нові прізвища у справі Гандзюк та хто насправді відкрив таємницю слідства”. До публікації прізвище було в переліку помічників (див. скриншот).

 

Одинцов – другий помічник Паламарчука, який “засвітився” у справі Гандзюк.

Так, у статті була опублікована частина ухвали Херсонського міського суду від 31 серпня 2018 року з описом епізоду втечі двох підозрюваних у скоєнні на той момент ще замаху на вбивство Гандзюк.

У ній ішлося про приїзд підозрюваних (ОСОБИ_4 та ОСОБИ_6) до мешкання ОСОБИ_9, де під час розмови була присутня також ОСОБА_10. Через помилку один раз ОСОБУ_10 в ухвалі названо реальним прізвищем, а саме “Одинцов”.

У статті також припускається, що ОСОБА_9, до якої приїхали підозрювані, – це помічник нардепа Паламарчука Ігор Павловський.

До будинку Павловського Одинцов також приїжджав 7 листопада, де давав коментарі журналістам. Тоді, в день похорону Гандзюк, невідомі розмалювали паркан Павловського написами “вбивця” та кинули всередину запалювальну суміш.

Сам Павловський, коли його активісти назвали посередником між виконавцями та замовником злочину, спочатку заперечував свою причетність. Проте за кілька днів його затримали і 12 листопада арештували рішенням Шевченківського суду в Києві за підозрою в співучасті у вбивстві.

Взяти коментар у нового потенційного фігуранта справи Валерія Одинцова Центру інформації про права людини не вдалося, оскільки його номер перебував “поза зоною”, а надати інший актуальний контакт у приймальні Паламарчука в Херсоні і в Києві відмовилися.

Прокоментувати причину звільнення Одинцова сам Микола Паламарчук також відмовився.

Так, у відповідь кореспондентці Центру інформації про права людини він сказав, що відмовляється давати будь-які коментарі після того, як його “облили брудом і звинуватили у всіх смертельних гріхах”. Він порадив самостійно шукати Одинцова і в нього все розпитати.

Нагадаємо, раніше Паламарчук звільнив Ігоря Павловського відразу після того, як у медіа почали називати його помічника можливим посередником у справі Гандзюк.

Тоді нардеп наголосив, що відповідальність за свого помічника не несе, а сам він не має жодного стосунку до нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

До речі, на сторінці Херсонського загону “УДА” депутата Паламарчука можна побачити на спільному фото з підозрюваним в організації вбивства Гандзюк Сергієм Торбіним та помічником нардепа Ігорем Павловським. Торбін як гість 5 травня брав участь у спортивному турнірі, який відбувався під патронатом Паламарчука.   

Зліва - Микола Паламарчук, з караваєм - Ігор Павловський, справа - Сергій Торбін

Микола Паламарчук (зліва) і Сергій Торбін (справа)

Нагадаємо, що громадська активістка та керівниця справами Херсонського міськвиконкому Катерина Гандзюк померла 4 листопада внаслідок опіків 40% тіла сірчаною кислотою, яку на неї вилили 31 липня.

Наразі арештовано шість осіб. П’ятеро з них – учасники АТО, розвідники “Української добровольчої армії”.  Шостим підозрюваним є помічник депутата Ігор Павловський, якого активісти називають посередником між виконавцями і замовником.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter