Напередодні внаслідок російських обстрілів жителі Херсонщини та Донеччини дістали поранення, також є загиблі

Дата: 01 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

За минулу добу 30 листопада від російських обстрілів на Херсонщині загинули троє людей, восьмеро – поранені. На Донеччині загинула людина, ще шестеро дістали поранення.

Про це повідомляють керівник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін та Донецька обласна прокуратура.

Фото: поліція Донецької області

Так, упродовж 30 листопада з різних видів озброєння 91 раз обстріляли територію Херсонщини.

Били з мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, авіації та безпілотників, зокрема, використали сім дронів типу Shahed. Загалом по території області випустили 582 снаряди, по обласному центру – 27.

Військові РФ поцілили у будинки місцевих жителів, заводи, підприємства у Херсоні, зруйнували Будинок культури у Херсонському районі. Троє людей загинули, восьмеро дістали поранення.

А на Донеччині окупанти двічі за день атакували місто Торецьк. Спочатку о 10:30 окупанти здійснили, ймовірно, мінометний обстріл міста.

Ціллю російських військ був житловий квартал. Від влучання засобів ураження тілесні ушкодження дістали троє цивільних, які прийшли отримати гуманітарну допомогу до адміністративної будівлі. 86-річну жінку та двох чоловіків віком 63 й 34 роки доставили у лікарню з уламковими пораненнями. Останній перебуває у тяжкому стані.

Фото: Донецька обласна прокуратура

Пізніше, о 17:40 окупанти вдруге за день атакували Торецьк. За попередніми даними, росіяни скинули на місто дві авіабомби КАБ-250. Засоби ураження поцілили по приватному сектору, де від травм, несумісних з життям, загинув 49-річний місцевий мешканець.

З-під завалів зруйнованих приватних будинків дістали трьох сусідів – двох чоловіків віком 44 та 70 років та 87-річну жінку. Їх з контузіями та переломом доставили до медичного закладу.

Нагадаємо, що 29 листопада внаслідок обстрілу російськими військовими Херсона загинув 68-річний чоловік, який у момент обстрілу був на власному подвір’ї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter