Напередодні окупанти били по Запорізькій, Донецькій та Херсонській областях: є вбиті та поранені

Дата: 21 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

20 серпня, у неділю, російські військові обстрілювали Запорізьку область, Донеччину та Херсонщину. Внаслідок цього загинули троє людей, ще 12 дістали поранення. 

Про це повідомили в тамтешніх ОВА. 

Фото: Поліція Запорізької області

Запорізька область. За минулу добу російські війська 92 рази вдарили по 23 містах та селах області. 85 артилерійських обстрілів прийшлося по території Оріхова, Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Ольгівського, Малинівки, Білогірʼя, Левадного, Степногірська, П’ятихаток, Плавнів, Лук’янівського та інших прифронтових населених пунктів.

Також окупанти вчинили три БПЛА-атаки на Павлівку та Чарівне й обстріляли з РСЗВ Широке, Червоне, Новодарівку та Кам’янське.

Фото: Поліція Запорізької області

Внаслідок артобстрілу Широкого в Пологівському районі загинув 61-річний чоловік. Поранення дістала 77-річна жителька Широкого, а також 58-річний житель Малої Токмачки. Потерпілих оперативно доставили до лікувальних установ, де їм надають необхідну медичну допомогу.

До правоохоронних органів надійшло шість повідомлень про руйнування житлових будинків унаслідок російських обстрілів.

Донецька область. На Волноваському напрямку росіяни 20 разів обстріляли з артилерії Вугледар, двічі – Новоукраїнку. У Комарській громаді під вогнем перебували Бурлацьке і Шевченко.

Через обстріли в різних населених пунктах пошкоджені приватні будинки, багатоповерхівки та промислові будівлі. 

Фото: Поліція Донецької області

Усього за добу росіяни поранили сімох жителів Донеччини: трьох у Часовому Яру, двох у Красногорівці та по одному в Петрівці та Авдіївці. 

Херсонська область. За добу армія РФ здійснила 78 обстрілів, випустивши 377 снарядів з мінометів, артилерії, танків, “градів”, БПЛА та авіації. По обласному центру випустили 47 снарядів.

Окупанти поцілили на територію заводу в Херсоні та в житлові квартали населених пунктів області, а також пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури.

Фото: Поліція Херсонської області

Через російську агресію двоє людей загинули, ще троє – дістали поранення.

Раніше ZMINA писала, що 20 серпня на Херсонщині в селі Новоберислав окупанти скинули вибухівку з дрона на перехожого. Чоловік загинув.

Нагадаємо, що вранці 19 серпня війська РФ вдарили з реактивних систем залпового вогню та артилерії по Гуляйполю в Запорізькій області. Через обстріл загинула жінка, а її чоловік дістав поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter