“Намагався зламати двері”: російська Омбудсман прокоментувала побиття Балуха

Дата: 17 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що українець Володимир Балух, який голодує в кримському СІЗО вже 183 дні, порушує порядок.

Про це вона розповіла російському виданню “ТАСС”.

За словами чиновниці, до Балуха не застосовували незаконних методів.

“До нього не застосовувалися незаконні, протиправні або аморальні методи. Кожен крок його зафіксований, але він припускається порушення правил умов утримання під вартою”, – зауважила вона.

Москалькова додала, що чоловік поводився дуже грубо і що це зафіксували на відео.

“Людина повинна підкорятися правилам внутрішнього розпорядку в цих умовах”, – сказала Омбудсман.

Також сьогодні Москалькова заявила, що сподівається разом з українською колегою Людмилою Денісовою здійснити взаємні поїздки до головного редактора “РИА Новости – Украина” Кирила Вишинського, підозрюваного в держзраді, а також до Балуха. 

Нагадаємо, що напередодні колишній політв’язень Ахтем Чийгоз повідомив, що Володимира Балуха сильно побили російські силовики.

“Адміністрація СІЗО незадоволена проукраїнською позицією Балуха. Після перепалки його повели “на яму”, але дорогою завели в каптерку, вимагали стати на коліна. Він навідріз у жорсткій формі відмовився. За це його поклали на підлогу, надягли наручники ззаду, за спиною, і побили. Били в ділянку печінки, по спині і голові“, – зауважив він.

За словами Чийгоза, після побиття у Балуха дуже болить спина та печінка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter