Українці зможуть успадковувати пенсійні кошти родичів

Дата: 06 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Нова пенсійна реформа передбачатиме як накопичувальну систему, так і традиційну солідарну. Накопичені кошти пенсіонера зможуть успадковувати його родичі.

Як повідомляє ТСН, посадовці Кабміну розповіли, що накопичувальна система почне діяти через 2 роки, у 2017 році вона стане обов’язковою для громадян, молодших за 35 років.

Після введення накопичувальної пенсійної системи, держава, саме держава гарантує контроль та безпеку збереження коштів накопичувальної системи“, – заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.

На першому етапі реформа торкнеться 6 мільйонів українців. Щомісяця на їхній особистий пенсійний рахунок буде нараховуватись спочатку 2% від зарплати, потім щороку відсоток зростатиме і у 2022 році складе 7%.

Загальна сума соціальних відрахувань від працівника і роботодавця не зміниться, її просто розподілять на різні рахунки, оскільки реформа передбачає і утримання пенсіонерів за традиційною солідарною системою.

Всі накопичені пенсійні активи, які будуть на персональному рахунку людини, яка, на жаль, помре до того, як вона зможе ними скористатися – вони ще будуть успадковуватися“, – зазначив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.

Нагадаємо, Українська Гельсінська спілка з прав людини повідомляла, що на військову пенсію мають право зокрема і ті, хто отримав інвалідність під час військових дій, та учасники визнаних державою партизанських загонів. Мобілізованим виплата пенсій на час служби не припиняється. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter