Надія Савченко летить президентським літаком до Києва – ЗМІ

Дата: 25 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Президентський літак разом з народною депутаткою та делегаткою ПАРЄ Надією Савченко на борту вилетів з Ростова-на-Дону до Києва.

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє інформаційне агентство Reuters в Twitter.

“Найближчим часом президентський борт з росіянами Євгеном Єрофеєвим та Олександром Александровим прилетить з Києва до Ростова-на-Дону, куди вже доставлена українка Надія Савченко”, – передає агенство “Інтерфакс” з посиланням на джерела.

Раніше адвокатка росіян бійців ГРУ Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва Оксана Соколовська повідомила, що “цілком можливо, що найближчим часом президенту України буде подано клопотання про помилування”.

Reuters також з посиланням на джерела повідомляє, що президент Петро Порошенко помилував засуджених російських військовослужбовців Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова.

Російське видання “Комерсант” повідомляє, що остаточно про обмін бійців ГРУ на українку Надію Савченко сторони домовилися під час переговорів “нормандської четвірки” у ніч на 24 травня.

Як повідомило інше джерело Інтерфакса, передача пані Савченко українській стороні відбудеться на підставі договору між двома державами про видачу осіб для відбування покарання.

Тим часом адвокат Надії Савченко Ілля Новіков пообіцяв повідомити важливу новину протягом двох годин.

Нагадаємо, 23 травня набув чинності вирок бійцям ГРУ Росії Олександру Александрову і Євгену Єрофеєву. Їх Голосіївський райсуд Києва визнав винними у веденні агресивної війни, сприянні терористичній організації й теракті й засудив до 14 років в’язниці.

Українську льотчицю Надію Савченко бойовики незаконного збройного формування Луганщини схопили у червні 2014 року й силою вивезли до Росії, де суд засудив її до 22 років колонії, а також присудив штраф за перетин кордону Росії. Судді вважають її винною у смерті двох російських журналістів під час бойових дій на Донбасі. Сама ж українка звинувачення відкидає. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter