На Вінниччині подружжя погрозами і насильством примушувало жебракувати жінку з інвалідністю

Дата: 31 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

На Вінниччині подружжя протягом кількох місяців примушувало жебракувати жінку з ІІ групою інвалідністю, забравши в неї малолітню дитину і застосовуючи погрози і фізичне насильство.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

“Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення торгівлі людьми, у ході якої відбулося вербування, переміщення, переховування людини з метою її експлуатації з застосуванням насильства над потерпілим та використанням його уразливого стану”, – йдеться в повідомленні.  

За даними прокуратури, злочинні дії відносно жінки тривали з травня 2016 по січень 2017 років на території Вінницької та Одеської областей.

Зловмисники не лише щоденно відбирали отримані жінкою від жебракування гроші та цінності, а й розпорядилися коштами, які потерпіла отримувала у якості виплат державної допомоги при народженні дитини.

Під час розслідування співучаснику-чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, жінці-співучасниці – за ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 190 КК України (Шахрайство) та обрано домашній арешт. 

Обвинувальний акт щодо двох осіб направлено до Вінницького міського суду, яким вже продовжено дію запобіжних заходів обвинуваченим.

Зловмисникам загрожує покарання  у виді позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter