На тлі виходу з голодування Сенцов потрапив у реанімацію – сестра

Дата: 16 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Український політв’язень Олег Сенцов потрапив у реанімацію, через процедуру виходу з голодування, яке він тримав 5 місяців.

Про це розказала його сестра Наталія Каплан, повідомляє 24 канал.

Голодування призвело до незворотних наслідків для здоров’я Олега. У нього виявили ішемію й аритмію серця, проблеми з печінкою, шлунком та іншими органами.

“Він зараз перебуває в реанімації в лікарні Лабитнангі. Його виводять з голодування. Ситуація дуже критична, ніхто не знає чим це закінчиться. Вже є незворотні наслідки”, – зауважила Каплан.

Олег Сенцов оголосив безтермінове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських і кримських в’язницях, 14 травня цього року. Він неодноразово заявляв, що голодуватиме “до кінця”. 6 жовтня політв’язень був змушений припинити свій протест, адже російські силовики пригрозили йому примусовим годуванням. Міністерство закордонних справ України надіслало Росії ноту з вимогою допустити до українського режисера Олега Сенцова українських та міжнародних лікарів для проведення незалежного обстеження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter