На Тернопільщині група молодиків спалила табір ромів

Дата: 23 Травня 2018
A+ A- Підписатися

На Тернопільщині у селі Велика Березовиця група молодиків спалила ромський табір.

Про це повідомила патрульна поліція Тернопільської області у Facebook.

За інформацією правоохоронців, їм подзвонила жінка, яка розказала, що в лісосмузі невідомі напали на ромський табір. Свідки розповіли, що біля лісу було чутно постріли.

На місце події виїхали декілька екіпажів патрульних та спецпризначенців.

“Коли ми приїхали, жінка тримала дитину за руку, плачучи розповідала про групу невідомих, які, з її слів, напали на них та підпалили табір. Вона показала напрям, куди вони побігли”, – розповіла одна з патрульних.

На місці погрому поліцейські знайшли чотири гільзи.

Одразу після інциденту правоохоронці почали обстежувати прилеглу до табору територію та знайшли групу молодиків. За інформацією місцевих медіа, у затриманих були бити.

“Інспектори виявили 12 осіб на вулиці Микулинецькій. Патрульні запросили їх до відділку поліції. Серед них були неповнолітні”, – повідомили в поліції.

За фактом підпалу ромського табору відкрили кримінальне провадження за статтею “Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень”.

Нагадаємо, що останнім часом в Україні почастішали погроми ромських таборів. Наприкінці квітня учасники ультраправої організації “С14” вигнали ромів із табору на Лисій горі, а також спалили їхні речі та намети. Через декілька тижнів на Львівщині також спалили ромський табір.

На ситуацію з погромами відреагувала Омбудсман, яка написала, що “такі прояви ксенофобії потребують особливої уваги з боку правоохоронних органів”.

У поліції за фактами погромів відкривають кримінальні провадження за статтею про хуліганство. Київські правоохоронці через два тижні після погрому на Лисій горі викликали на допит одного з керівників ультраправої організації “С14” Сергія Мазура.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter