На суді по беркутівцям медик “Червоного Хреста” розповів, як в нього стріляли

Дата: 05 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

У Святошинському райсуді Києва в рамках кримінального провадження щодо 5 колишніх бійців спецпідрозділу “Беркут” 4 серпня допитали потерпілого волонтера “Червоного Хреста” Романа Котляревського.

Медик розказав, що отримав поранення приблизно о 9:30 між готелем “Україна” і виходом із метро “Хрещатик”, якщо підніматися вверх, то праворуч по стороні готелю “Україна” чітко посередині тротуару”, повідомляє “Укрінформ”.

Котляревський зазначив, що не є експертом-балістом, але переконаний, що в нього стріляли з сектора від банку “Аркада”.

Волонтер також зазначив, що під час розгортання трагічних подій на Майдані був одягнутий у помаранчеву куртку зі світловідбиваючими смугами і червоними хрестами, у синіх джинсах, а на голові мав білий шолом з червоними хрестами. Він мав при собі рюкзак чорного кольору, в якому були перев’язочні матеріали та медикаменти.

“Це уніформа загону швидкого реагування товариства “Червоного Хреста України”. Хтось з протестувальників вигукнув, щоб медики йшли до поранених людей для надання їм медичної допомоги, при цьому кажучи, що правоохоронці начебто по них стріляти не будуть”, – сказав він.

Після допиту Котляревського суд оголосив перерву до 11:30 1 вересня в розгляді справи.

Така велика перерва пов’язана з тим, що сторона обвинувачення наприкінці судового засідання у четвер, 4 серпня, заявила “об’ємне” клопотання про проведення комплексної судової експертизи за ухвалою суду тих об’єктів (куль, гільз), які були предметом дослідження в минулих судових засіданнях. За словами прокурора Романа Псюка проведення такої експертизи необхідно “у зв’язку із виявленням цілого ряду нестиковок та розбіжностей у висновках експертиз.

Нагадаємо, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти п’ятьох колишніх “беркутівців”: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського.

Їх обвинувачують у розстрілі активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

Колишні бійці спецпідрозділу “Беркут” не визнають власної вини за жодним з пунктів.

Усього вдалося ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській, з них 20 перебувають у розшуку.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter