На Шрі-Ланці після масштабних терактів заблокували соцмережі та месенджери

Дата: 22 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

На Шрі-Ланці заблокували популярні месенджери і соцмережі після серії масштабних терактів, у яких загинули щонайменше 290 людей.

Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на CNN.

Уряд прийняв рішення про тимчасове блокування через дезінформацію і неправдиві повідомлення про вибухи. Заблоковані Instagram, Facebook, YouTube, а також месенджери WhatsApp, Viber і Snapchat. Twitter поки працює у звичному режимі.

У Facebook заявили, що працюють з правоохоронними органами Шрі-Ланки і намагаються виявити контент, який порушує стандарти компанії.

“Ми знаємо про заяву уряду щодо тимчасового блокування платформ соціальних медіа. Люди покладаються на наші послуги, щоб спілкуватися зі своїми близькими, і ми зобов’язані підтримувати наші послуги та допомагати громаді та країні протягом цього трагічного часу”, — повідомив представник Facebook.

Як відомо, що 21 квітня на Шрі-Ланці сталося вісім вибухів. Об’єктами атаки стали дорогі готелі в Коломбо і його околицях, а також церкви в містах Коломбо, Негомбо і Баттікалоа. Вибухи сталися в день святкування католицького Великодня.

Поліція Шрі-Ланки затримала 24-х підозрюваних у причетності до вибухів. За останніми даними, загинули щонайменше 290 осіб. Ще близько 500 були поранені.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter