На працівників санаторія “Орлятко” відкрили кримінальне провадження за насильство над дитиною

Дата: 18 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Представники омбудсмена виявили порушення працівників санаторію “Орлятко” у поводженні з дитиною.

Про це повідомляє “УП Життя”.

Перевірка також показала відсутність достатньої кваліфікації персоналу та медикаментів з огляду на психоневрологічне спрямування закладу.

“Ситуація склалася так, що різні подразники зачіпали дитину ще з самого ранку. Каті насильно провели процедури – дитині пекло, їй чесалися очі. Після процедур її силою потягли в їдальню на сніданок, коли вона не хотіла. Одне за одним, а цього всього можна було уникнути“, – розповів батько 8-річної дівчинки Андрій Наливайко.

Вважаю, що прив’язування дитини до стільця можна розцінювати, як тортури та катування і за такі дії, вчинені по відношенню до малої дитини, винні особи мають понести відповідне покарання!“, – написав Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці у мережі Facebook.

Андрій Наливайко написав заяву до Ірпінського РВВС. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

12 серпня батько зустрічався з начальницею відділу первинної медико-санітарної допомоги Департаменту охорони здоров’я (ДОЗ) КМДА Оленою Коваленко та адміністрацією санаторно-курортного комплексу. ДОЗ проводив перевірку у закладі того ж дня.

У нас була дуже довга розмова і ми прийшли до висновку, що такого в принципі бути не повинно і цієї ситуації з дитиною на певному етапі можна було уникнути. Але працівники санаторію вчасно не змогли спинити ні себе, ні дитину”, – каже батько.

“Катю не били. Гематоми у неї на тілі від того, що дитину тягли. Її поклали на стіл, коли зв’язували, так, що ноги звисали донизу. Від того й синці. А те, що кажуть, ніби вона кидалася у вікно – Катя взагалі такого не пам’ятає. Я думаю, вона просто намагалася вирватися хоч кудись“, – додав він.

Раніше повідомлялось, що в Україні за 5 місяців поточного року від злочинів постраждали 3 582 дитини, у розшуку перебуває 88 дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter