На першу сесію Луцької міськради депутатка прийшла з немовлям

Дата: 26 Листопада 2015
A+ A- Підписатися
На першу сесію Луцької міської ради новообрана депутатка Анна Мовяк вирішила прийти з маленькою донькою — Даринкою.

На наступні сесії міської ради жінка теж планує приходити з немовлям, і сподівається, що колеги поставляться до цього із розумінням, передає “Громадське радіо”. 

Анна Мовяк

“Дитина в мене спокійна, тому я знала, що заважати не буде. А те, що я прийшла з дитиною – це був свідомий вчинок. Молоді мами з маленькими дітьми можуть брати активну участь в громадському і політичному житті. Дитина — це не тюрма, коли не можна вийти з дому”, — упевнена жінка.

Анна Мовяк каже, що бере приклад з депутатки Європарламенту Лічії Ронзуллі, яка також ходить на сесії разом із донькою.

Журналістка «Громадського радіо» поцікавилася в інших депутатів, чи лобіюватимуть вони питання “дитячої кімнати” в міськраді:

“Там є якась потаємна кімната, де відпочивають. Там можна організувати. Можна біля міського голови поставити такі ясла там, де він сидить”, — намагався віджартуватися депутат Павло Данильчук. 

Депутатка Юлія Вусенко запевнила, що підтримує це питання, але  зараз є справи важливіші. В міській раді окрім молодих мам, є ще і депутат з інвалідністю — Артем Запотоцький, який отримав багато поранень під час Майдану:

“Зважаючи на те,  що є така практика в провідних європейських парламентах, і вже у Верховній Раді є дитяча кімната, ми могли б про це подумати. Розумію проблемність цього питання, тому що до нас в раду ввійшов і Артем Запотоцький. І на сьогодні у нього є проблема дістатися сесійної зали.  Я думаю, що це не першочергове завдання. Але в подальшому буду це підтримувати”, — зазначила вона.

До слова, в Луцькій міській раді сьомого скликання 42 депутати. Це на 8 депутатів менше, аніж в минулій раді.

Нагадаємо, раніше Центр інформації про права людини повідомляв, що у парламенті відкрили дитячу кімнату. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter