На окупованих територіях бойовики створили з ув’язнених “трудову армію” – Тука

Дата: 14 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Бойовики на окупованих територіях Донбасу створили “трудову армію” з в’язнів виправних установ.

Про це на прес-конференції 13 вересня повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає ЛІГА.net.

“Керівники так званих “ЛНР” і “ДНР” отримали в свої руки так звану трудармію з числа засуджених. Йдеться про кілька тисяч чоловік. Точну цифру на сьогодні ніхто ні підтвердити, ні спростувати не може”, – сказав Тука.

Він зазначив, що на окупованих територіях бойовиками систематично порушуються права людини.

Тука підкреслив, що бойовики використовують ув’язнених як безкоштовну робочу силу на виробництві будматеріалів, на копанках, на будівельних роботах, на обробці деревини.

“За розрахунками правозахисників, загальний обсяг робіт тільки в Луганській області становить близько 300-500 тисяч доларів щомісяця. Всі ці кошти потрапляють не засудженим, а керівництву бандформувань, які зараз господарюють на території ОРДЛО”, – сказав він.

Як відомо, зусиллями офісу Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України 21 липня з окупованих територій Донбасу в інші райони України переведені 23 засуджених. За рік з Донбасу були переміщені 110 ув’язнених, які виявили бажання відбувати покарання на підконтрольній Україні території.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter