На окупованій Луганщині “дозволили” проникати у помешкання людей, які виїхали

Дата: 09 Січня 2017
A+ A- Підписатися

На окупованій частині Луганської області, що контролюється підтримуваними Росією незаконними збройними формуваннями, представникам “МНС” та комунальних служб дозволили проникати у житло, власники якого залишили райони Луганщини.

Про це повідомляє Харківська правозахисна група (ХПГ) з посиланням відповідне рішення “депутатів народної ради” незаконного збройного формування Луганщини. Таке рішення вони ухвалили у вересні 2016 року. 

Згідно з оглядом подій на непідконтрольних офіційному Києву територіях, 16 вересня ухвалили “закон”, який дозволяє без згоди власника проникати в житло. Це аргументувалося початком опалювального сезону і необхідністю співробітникам “МНС” і комунальних служб “привести до ладу деякі квартири”, власників і наймачів яких немає на території, підконтрольній незаконним збройним формуванням Луганщини, а також ушкодженнями, що перешкоджають надавати житлово-комунальні послуги іншим мешканцям будинків.

Окрім того, повідомляється, що після ухвалення “закону” бойовики планували прописати механізми проникнення до житла, а саме – “з якими представниками це буде відбуватися і яких заходів буде вжито, щоб убезпечити житло”. 

Раніше повідомлялось, що в незаконному збройному формуванні Донеччини збираються конфісковувати житло у “ворогів народу”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter