На Марші рівності 23 червня в Києві очікують до 10 тисяч учасників

Дата: 14 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Із 16 червня в Києві відбуватиметься серія культурно-просвітницьких заходів під егідою “КиївПрайду”, яка завершиться Маршем рівності в неділю, 23 червня.

Про це повідомила очільниця PR-департаменту громадської організації “КиївПрайд” Софія Лапіна на пресбрифінгу в Києві в п’ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

Вона зазначила, що під час заходів будуть обговорюватися питання традиційних цінностей.

“Нам дуже шкода, що термін “традиційні цінності” почав носити негативну конотацію з того моменту, як активізувалися ультраправі і консервативні угруповання”, – сказала Лапіна.

За її словами, цього року основною темою заходу стане “Свобода. Єдність. Боротьба”, а головним гаслом – “Наша традиція – це свобода!”.

Повідомляється, що всі зацікавлені зможуть відвідати “ПрайдХаус” (вул. Набережно-Лугова, 8), де відбуватимуться кінопокази, дискусії та тематичні виставки. Також запланована міжнародна правозахисна конференція “Право на місто” і прем’єра документального фільму “Не ховай очей – 2”.

Зі свого боку співзасновниця “КиївПрайду” Анна Шаригіна підкреслила, що у 2019 році програма “Прайду” буде присвячена інклюзивності, а не тільки правам людини для ЛГБТ-спільноти.

Зазначається, що “КиївПрайд” завершиться Маршем рівності 23 червня. Деталі маршу буде повідомлено найближчим часом, орієнтовний час проведення – з 8.00 до 15.00.

“Зараз ми ведемо переговори з Національною поліцією і Київською міською державною адміністрацією, узгоджуємо заходи безпеки і маршрут”, – сказав директор громадської організації “КиївПрайд” Руслана Панухнік.

Передбачається, що у 2019 році на Марші буде близько 10 тисяч учасників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter