На Мангера вдягнули електронний браслет

Дата: 03 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Суд вдягнув на ймовірного організатора вбивства активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера електронний браслет і забов’язав його здати закордонний паспорт. 

Про це повідомили активісти на сторінці “Хто замовив Катю Гандзюк?” у Facebook.

За словами активістів, незважаючи на це, Мангера не посадили в СІЗО, а тому він може вільно пересуватись Україною. 

“Якщо б прокурори вміли відповідати на відверту брехню захисту Мангера, якщо б прокурори готувалися до засідань, то Мангер був би вже в СІЗО. Але замість прокурорів вкотре журналісти та активісти мають рятувати справу”, – зазначили вони. 

У свою чергу подруга Гандзюк Марина Хромих на своїй сторінці у Facebook повідомила, що суд видалив з процесу щодо обрання запобіжного заходу Мангеру адвокатку Євгенію Закревську

“Якщо коротко і просто: Мангеру вручають підозру, починаються дивні речі (у когось ламаються замки, до когось невідомі залазять додому, за кимось стежать невідомі…), власне за Євгенією слідкували на машині з херсонськими номерами. Адвокати Мангера пропонують видалити Закревську з цього судового процесу, тому що вона тепер – потерпіла; суд задовольняє цю пропозицію”, – розповіла вона. 

Суддя вирішив задовольнити прохання захисту частково. Засідання продовжилось, однак після його завершення диск із записом, на якому містяться заяви адвокатів, повинні були скерувати в поліцію для розгляду і можливого розслідування.

Як відомо, вранці 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. Пізніше Мангер заявив, що не тікатиме з країни через підозру в організації вбивства активістки і готовий співпрацювати зі слідством. На суді Мангер заявив про причетність до вбивства Катерини Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка. СБУ закиди щодо генерала Доценка відкинула, назвавши заяву Мангера “абсурдною та безпідставною”. Вже 15 лютого за чиновника внесли заставу в розмірі 2 млн 497 тисяч гривень.

Згодом Шевченківський суд на місяць усунув з посади Мангера

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter