На Луганщині бойовики розстріляли авто військових медиків

Дата: 26 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Біля Комишного в Станично-Луганському районі бойовики розстріляли медичний військовий автомобіль. Один військовий загинув, один поранений.

Як повідомляють у Луганській облдержадміністрації, 25 травня близько 12-ї години в Станично-Луганському районі бойовики розстріляли медичний автомобіль УАЗ-“таблетка”, що належить Збройним силам України. Диверсійний акт стався біля самого кордону з Росією на території, що підконтрольна Україні. Медичний автомобіль із двома військовими їхав із с. Комишне у с. Сизе та потрапив під автоматний вогонь. Один військовий загинув (чоловік 46 років), ще один важко поранений, зараз він у лікарні.

В цю місцевість часто пробираються диверсійно-розвідувальні групи з території Росії. Бойовики закладають фугаси, на яких підірвалися вже два військові автомобілі, і здійснюють інші диверсії. Вчора розстріляли медичну допомогу, їх не зупинило те, що на автомобілі були спеціальні розрізнювальні знаки“, – повідомив керівник облдержадміністрації Генадій Москаль.

Нагадаємо, у квітні представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомляли про низку порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Міжнародні спостерігачі зафіксували звуки залпів біля донецького залізничного вокзалу і визначили, що вогонь вівся з території в районі селища Піски.

Також експерти повідомляли про те, що 18 січня 11 спостерігачів ОБСЄ на 5 автомобілях прямували з Дебальцевого в бік Артемівська і Перевальська, на територію, підконтрольну “ЛНР”. Їх зупинили озброєні люди у військовій формі. Один із бойовиків наказав конвою спецмісії розвернутися і вистрілив зі стрілецької зброї в повітря. Коли експерти залишали територію, пролунав ще один залп із стрілецької зброї.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter