На Харківщині правозахисника арештували на 15 діб

Дата: 17 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Правозахисника та юриста Максима Корнієнко засудили за те, що він відмовився прослідувати із зали суду у райвідділ поліції.

Як передає Depo.Харків, про це йдеться у постанові Вовчанського районного суду Харкова від 14 листопада, яку прийняла суддя Ірина Уханьова (за даними офіційного сайту “Судова влада України” вона виконує обов’язки голови суду).

Згідно з постановою, в той же день Корнієнко, знаходячись у залі суду, відмовився пройти до райвідділу поліції, здійснивши цим злісну непокору законному розпорядженню працівника поліції. Корнієнко свою провину не визнав.

Суд визнав у діях правозахисника адмінпорушення, передбачене ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та обрав для нього максимальне покарання – адміністративний арешт на строк до 15 діб. При цьому суд не встановив обставин, що обтяжують провину Корнієнка.

За словами знайомих правозахисника, того дня він знаходився у Вовчанському суді, захищаючи фігурантів справи, яка там розглядалася. Правозахисник фіксував перебіг судового засідання на мобільний телефон. Це викликало обурення судді, після чого він звернувся до співробітника поліції.

Подруга Корнієнко Ярослава Манченко написала на своїй сторінці у Фейсбук, що до правозахисника застосували фізичне насильство.

“До затриманого вчора правозахисника Максима Корнієнка застосовано фізичне насильство. Незважаючи на критичний стан, затриманому було відмовлено в госпіталізації, також співробітниками поліції були заборонені всі побачення з родичами”, – зазначила вона.

Нагадаємо, Корнієнко є громадським діячем, членом громадської Ради при Харківській облдержадміністрації та громадської ради при Головному управлінні Національної поліції в Харківській області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter