На Івано-Франківщині через запит омбудсмена сільрада скасувала дискримінаційне рішення

Дата: 24 Червня 2016
A+ A- Підписатися

 

Завдяки втручанню Уповноваженого Верховної Ради України  з прав людини скасовано дискримінаційне рішення Отинійської селищної ради на Івано-Франківщині про заборону надавати в оренду державні приміщення для релігійних організацій.

Як повідомили Центру інформації про права людини у прес-службі Уповноваженого з прав людини, до  Уповноваженого надійшло звернення релігійної організації “Релігійний центр Свідків Єгови в Україні” про ухвалення Отинійською селищною радою незаконного та дискримінаційного рішення.

Так, згідно з пунктом 1 вказаного рішення на території Отинійської селищної ради забороняється надавати приміщення для релігійних організацій.

Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності направила запит на адресу Отинійського селищного голови з проханням переглянути вказане рішення,  оскільки воно суперечить чинному законодавству.

Так,  відповідно до пункту 6 частини першої статті 1 Закону України “Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» таке обмеження становить пряму дискримінацію за ознакою релігійних переконань,  суперечить статтям 13 та 17 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, положенням глави 1 розділу ІІ Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, а також  положенням Закону України “Про оренду державного та комунального майна”.

За результатами розгляду запиту селищна рада прийняла рішення від 26 травня 2016  року “Про відміну рішення Отинійської селищної ради від 17 червня 2015 року “Про розгляд листа релігійних громад””.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter