На фасаді мерії Парижа повісять фото Сенцова

Дата: 30 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Паризька мерія вивісить на своєму фасаді фотографію українського режисера Олега Сенцова, який голодує в російській колонії вже майже 80 днів.

Про це повідомляють на сторінці події у Facebook.

Банер розмістять на стіні мерії в 4-му муніципальному окрузі. З ініціативою акції на підтримку Сенцова виступила мерка Парижа Енн Ідальго, яка не вперше висловлюється щодо українського режисера.

Енн Ідальго

Коли в Росії проходив фінал чемпіонату світу з футболу, вона написала у своєму Twitter повідомлення на підтримку Сенцова.

“У той час як у світі прикута увага до фіналу футбольного чемпіонату світу в Москві, я дуже думаю про Олега Сенцова, українського режисера, який перебуває в ув’язненні вже 4 роки”, – зауважила тоді вона.

Олег Сенцов – український режисер, якого російський суд засудив до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. 14 травня Сенцов оголосив безтермінове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

Пізніше його підтримали інші українські політв’язні, які знаходяться в Росії. Нещодавно українські митці та громадські діячі попросили Сенцова припинити голодування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter