На Донеччину заборонять завозити харчі на транспорті

Дата: 03 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко вирішив встановити економічну блокаду тимчасово окупованих територій на сході та за прикладом Луганщини заборонити перетин лінії розмежування на будь-якому транспорті і в Донецькій області.

Як повідомляє “5 канал“, про це заявив голова фракції “Блоку Петра Порошенка” Юрій Луценко. За його словами, не можна буде завозити в окуповані райони Донецької області продукти харчування та товари народного вжитку. Це пов’язано з тим, що бойовики не бажають дотримуватись Мінських домовленостей: припинити обстріли і дозволити Україні контролювати кордон з Росією.

Неможливо одночасно убивати українських солдатів і їсти українську ковбасу. Населення може пішки перетинати лінію розмежування. Населення може переносити продукти харчування для хворих, інвалідів тощо. Але продовження корупційної вакханалії, коли сотні фур з продовольством та товарами народного вжитку ідуть на непідконтрольну Україні територію, далі не буде“, – заявив Юрій Луценко.

Луценко також назвав вдалою практику керівника Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля щодо обмеження пересування транспорту з окупованої території. 

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявляла, що через необхідність отримувати перепустку для перетину линії розмежування на Донбасі громадяни наражаються на смертельну небезпеку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter